Capitolul XI - O speranta unica !

Cand milioane de persoane vor fi înviate, acestea nu vor fi readuse la viaţă pe un pământ nepopulat (Faptele 24:15). Ele se vor trezi într-un cadru minunat restabilit şi vor găsi locuinţe, îmbrăcăminte şi belşug de hrană, care vor fi fost pregătite pentru ele. Cine va face toate aceste pregătiri? Bineînţeles, înainte de începerea învierii pământeşti, în lumea nouă va trebui să existe oameni. Dar cine vor fi aceştia?

Împlinirea profeţiei biblice arată că trăim în „zilele din urmă“ ale acestui sistem de lucruri (2 Timotei 3:1). Peste foarte puţin timp, Iehova Dumnezeu va interveni în treburile omului şi va înlătura răutatea de pe faţa pământului (Psalmul 37:10, 11; Proverbele 2:21, 22). Ce se va întâmpla atunci cu cei care îi slujesc acum lui Dumnezeu cu fidelitate?

Iehova nu îi va distruge pe cei drepţi împreună cu cei răi (Psalmul 145:20). El nu a făcut niciodată aşa ceva şi nici nu va face când va curăţa pământul de răutate (compară cu Geneza 18:22, 23, 26). De fapt, ultima carte a Bibliei vorbeşte despre „o mare mulţime, pe care nimeni nu putea s-o numere, din orice neam, din orice seminţie, din orice popor şi de orice limbă“, care vine din „necazul cel mare“ (Apocalipsa 7:9–14). Într-adevăr, o mare mulţime de oameni vor supravieţui marelui necaz, în care lumea rea de azi va fi distrusă, şi vor intra în lumea nouă a lui Dumnezeu. Acolo, oamenii ascultători vor putea beneficia din plin de minunatele măsuri luate de Dumnezeu pentru a elibera omenirea din păcat şi moarte (Apocalipsa 22:1, 2). Astfel, „marea mulţime“ nu va mai trebui să moară niciodată. Ce speranţă unică!

Putem avea încredere în această speranţă uluitoare? Fără îndoială! Însuşi Isus Cristos a spus că va veni un timp când oamenii vor trăi fără să mai moară niciodată. Chiar înainte de a-l învia pe prietenul său Lazăr, Isus i-a spus Martei: „Oricine trăieşte şi crede în Mine, nu va muri niciodată“. — Ioan 11:26.

Şi voi puteţi trăi pentru totdeauna

Doriţi să trăiţi pentru totdeauna în Paradis pe pământ? Doriţi cu ardoare să-i revedeţi pe cei dragi? Atunci trebuie să dobândiţi o cunoştinţă exactă despre voinţa şi scopurile lui Dumnezeu. Într-o rugăciune adresată lui Dumnezeu, Isus a spus: „Viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu“.  Ioan 17:3.

Voinţa lui Dumnezeu este ca „orice fel de oameni să fie salvaţi şi să ajungă la cunoştinţa exactă a adevărului“ (1 Timotei 2:3, 4,).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters