Apocalipsa - Capitolul 4 : 1 - 11

1 După aceste lucruri m-am uitat şi iată: o uşă deschisă în cer, iar primul glas pe care l-am auzit era ca de trompetă. Acesta a vorbit cu mine, zicând: „Urcă-te aici şi îţi voi arăta lucrurile care trebuie să se întâmple“.
2 După aceea am ajuns imediat sub puterea spiritului. Şi iată că un tron era la locul lui în cer şi pe tron stătea cineva.
3 Şi cel ce stătea pe el semăna la înfăţişare cu o piatră de jasp şi cu o piatră preţioasă de culoare roşie, iar de jur împrejurul tronului era un curcubeu care semăna cu un smarald.
4 De jur împrejurul tronului erau douăzeci şi patru de tronuri, iar pe aceste tronuri am văzut stând douăzeci şi patru de bătrâni îmbrăcaţi cu mantii albe şi cu coroane de aur pe cap.
5 Din tron ieşeau fulgere, voci şi tunete, iar înaintea tronului erau şapte lămpi de foc ce ardeau; acestea reprezintă cele şapte spirite ale lui Dumnezeu.
6 Înaintea tronului era un fel de mare de sticlă, asemenea cristalului. În mijlocul tronului şi în jurul tronului erau patru creaturi vii, pline de ochi în faţă şi în spate.
7 Şi prima creatură vie era ca un leu, a doua creatură vie era ca un taur tânăr, a treia creatură vie avea o faţă ca de om, iar a patra creatură vie era ca o acvilă în zbor.
8 Fiecare dintre cele patru creaturi vii avea câte şase aripi, care, de jur împrejur şi dedesubt, erau pline de ochi. Ele n-au odihnă nici ziua, nici noaptea şi spun: „Sfânt, sfânt, sfânt este Iehova Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este şi care va veni!“
9 Şi, ori de câte ori creaturile vii îi aduc glorie, onoare şi mulţumiri Celui ce stă pe tron  Cel care trăieşte pentru totdeauna şi veşnic ,
10 cei douăzeci şi patru de bătrâni se prosternează înaintea Celui ce stă pe tron şi se închină Celui care trăieşte pentru totdeauna şi veşnic. Ei îşi aruncă coroanele înaintea tronului, zicând:
11 „Tu eşti demn, Iehova, da, Dumnezeul nostru, să primeşti gloria, onoarea şi puterea, pentru că tu ai creat toate lucrurile şi datorită voinţei tale ele au venit în existenţă şi au fost create!“


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters