Numerele - Capitolul 4 : 1 - 49

1 Şi Iehova le-a vorbit lui Moise şi lui Aaron, zicând:
2 „Să fie număraţi dintre fiii lui Levi fiii lui Chehat, după familiile lor din casa taţilor lor,
3 de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, toţi cei ce intră în grupul de serviciu ca să facă munca la cortul întâlnirii.
4 Iată serviciul fiilor lui Chehat la cortul întâlnirii. Este un lucru preasfânt:
5 La pornirea taberei, Aaron şi fiii lui să vină să dea jos perdeaua despărţitoare şi să acopere cu ea arca mărturiei.
6 Să pună o învelitoare din piei de focă peste ea, să întindă pe deasupra o pânză albastră, dintr-o singură bucată, şi să-i pună drugii.
7 Apoi să întindă o pânză albastră pe masa pâinilor de prezentare şi să pună pe ea castroanele, paharele, vasele şi urcioarele pentru ofranda de băutură, iar pâinea permanentă să fie pe ea.
8 Peste acestea să întindă o pânză vopsită în stacojiu, apoi să acopere masa cu o învelitoare din piei de focă şi să-i pună drugii.
9 Să ia o pânză albastră şi să acopere lampadarul pentru iluminat, precum şi lămpile, mucările, făraşele lui pentru foc şi toate vasele lui pentru ulei cu care este pregătit pentru serviciu.
10 Apoi să-l pună, împreună cu toate ustensilele lui, într-o învelitoare din piei de focă şi să-l aşeze pe o scândură.
11 Peste altarul de aur să întindă o pânză albastră, să-l acopere cu o învelitoare din piei de focă şi să-i pună drugii.
12 Să ia toate ustensilele pentru serviciu care se folosesc în locul sfânt, să le pună într-o pânză albastră, să le acopere cu o învelitoare din piei de focă şi să le aşeze pe o scândură.
13 Să scoată cenuşa grasă din altar şi să întindă peste el o pânză de lână vopsită în purpuriu.
14 Să pună deasupra toate ustensilele cu care se face serviciul la altar, făraşele pentru foc, furculiţele, lopeţile şi castroanele, toate ustensilele altarului, să întindă peste el o învelitoare din piei de focă şi să-i pună drugii.
15 La pornirea taberei, Aaron şi fiii lui să termine de acoperit locul sfânt şi toate ustensilele locului sfânt, iar apoi să intre fiii lui Chehat ca să le transporte, dar ei să nu se atingă de locul sfânt, ca să nu moară. Acestea sunt lucrurile pe care le vor avea de purtat fiii lui Chehat din cortul întâlnirii.
16 Eleazar, fiul preotului Aaron, să aibă în supraveghere uleiul lampadarului, tămâia parfumată, ofranda de cereale zilnică şi uleiul de ungere, să aibă în supraveghere tot tabernacolul şi tot ce este în el, adică locul sfânt şi ustensilele lui“.
17 Şi Iehova le-a vorbit iarăşi lui Moise şi lui Aaron, zicând:
18 „Nu lăsaţi ca tribul familiilor chehatiţilor să fie nimicit din mijlocul leviţilor.
19 Ci, pentru ca ei să rămână în viaţă şi să nu moară din cauză că s-ar apropia de lucrurile preasfinte, faceţi aceasta: Aaron şi fiii lui să intre şi să-i repartizeze fiecăruia serviciul şi ceea ce va avea de purtat.
20 Dar ei să nu intre să vadă nici măcar pentru o clipă lucrurile sfinte, ca să nu moară“.
21 Apoi Iehova i-a vorbit lui Moise, zicând:
22 „Să fie număraţi fiii lui Gherşon, da, după casa taţilor lor, după familiile lor.
23 Să-i înregistrezi de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, pe toţi cei ce vin să intre în grupul de serviciu ca să slujească la cortul întâlnirii.
24 Iată serviciul familiilor gherşoniţilor, serviciul lor şi ceea ce transportă:
25 Ei să transporte pânzele de cort ale tabernacolului şi cortul întâlnirii, învelitoarea lui şi învelitoarea din piele de focă de deasupra lui, precum şi paravanul de la intrarea cortului întâlnirii,
26 pânzele împrejmuirii curţii şi paravanul de la intrare al porţii curţii din jurul tabernacolului şi al altarului, precum şi funiile lui şi toate ustensilele pentru serviciu şi toate lucrurile cu care se face munca. Acesta să fie serviciul lor.
27 La porunca lui Aaron şi a fiilor lui să se facă tot serviciul fiilor gherşoniţilor  tot ce vor avea de purtat şi tot serviciul lor  şi să le repartizaţi tot ce vor avea de purtat: aceasta să fie îndatorirea lor.
28 Acesta este serviciul familiilor fiilor gherşoniţilor la cortul întâlnirii şi serviciul lor obligatoriu sub supravegherea lui Itamar, fiul preotului Aaron.
29 Să-i înregistrezi pe fiii lui Merari după familiile lor din casa taţilor lor.
30 Să-i înregistrezi de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, pe toţi cei ce intră în grupul de serviciu ca să slujească la cortul întâlnirii.
31 Iată ce intră în sarcina lor, ce vor avea de purtat, potrivit cu tot serviciul lor la cortul întâlnirii: cadrele de scândură ale tabernacolului, drugii lui, stâlpii lui şi postamentele lui cu scobitură pentru cep,
32 precum şi stâlpii împrejmuirii curţii şi postamentele lor cu scobitură pentru cep, ţăruşii lor şi funiile lor, împreună cu toate lucrurile şi cu tot ce ţine de serviciul lor. Să le repartizaţi fiecăruia pe nume lucrurile care intră în sarcina lor, pe care le vor avea de purtat.
33 Acesta este serviciul familiilor fiilor lui Merari, potrivit cu tot serviciul lor la cortul întâlnirii, sub supravegherea lui Itamar, fiul preotului Aaron“.
34 Moise, Aaron şi căpeteniile adunării i-au înregistrat pe fiii chehatiţilor după familiile lor şi după casa taţilor lor,
35 de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, pe toţi cei ce intrau în grupul de serviciu ca să slujească la cortul întâlnirii.
36 Cei înregistraţi după familiile lor au fost două mii şapte sute cincizeci.
37 Aceştia sunt cei înregistraţi din familiile chehatiţilor, toţi cei ce slujeau la cortul întâlnirii, pe care Moise şi Aaron i-au înregistrat la porunca lui Iehova dată prin Moise.
38 Cei înregistraţi dintre fiii lui Gherşon, după familiile lor şi după casa taţilor lor,
39 de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, toţi cei ce intrau în grupul de serviciu ca să slujească la cortul întâlnirii,
40 cei înregistraţi după familiile lor, după casa taţilor lor, au fost două mii şase sute treizeci.
41 Aceştia au fost cei înregistraţi din familiile fiilor lui Gherşon, toţi cei ce slujeau la cortul întâlnirii, pe care Moise şi Aaron i-au înregistrat la porunca lui Iehova.
42 Cei înregistraţi din familiile fiilor lui Merari, după familiile lor, după casa taţilor lor,
43 de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, toţi cei ce intrau în grupul de serviciu ca să slujească la cortul întâlnirii,
44 cei înregistraţi după familiile lor, au fost trei mii două sute.
45 Aceştia au fost cei înregistraţi din familiile fiilor lui Merari, pe care Moise şi Aaron i-au înregistrat la porunca lui Iehova dată prin Moise.
46 Toţi cei înregistraţi, pe care Moise, Aaron şi căpeteniile lui Israel i-au înregistrat ca leviţi, după familiile lor şi după casa taţilor lor,
47 de la treizeci de ani în sus, până la cincizeci de ani, toţi cei ce veneau să facă munca grea şi serviciul de purtare a lucrurilor din cortul întâlnirii,
48 cei înregistraţi, au fost opt mii cinci sute optzeci.
49 La porunca lui Iehova, ei au fost înregistraţi de Moise, fiecare potrivit serviciului său şi potrivit cu ceea ce avea de purtat. Au fost înregistraţi aşa cum îi poruncise Iehova lui Moise.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters