Sunt zilele planetei noastre numarate ? În prezent,timpuri critice - Partea II

Biblia a prezis că omenirea se va confrunta cu „timpuri critice, cărora cu greu li se va face faţă“. Ea numeşte această perioadă „zilele din urmă“ (2 Timotei 3:1–5; 2 Petru 3:3–7). Isus Cristos s-a referit la aceeaşi perioadă când a răspuns la întrebarea discipolilor privitoare la ‘încheierea sistemului’ (Matei 24:3). Trăim noi în zilele din urmă? Comparaţi ce a profeţit Biblia cu ce spun rapoartele recente, citate mai jos, şi trageţi singuri concluzia.

Ce a profeţit Biblia: războaie pe întregul pământ (Luca 21:10; Revelaţia 6:4).

Ce spun rapoartele recente: „Războaiele din secolul al XX-lea au făcut de peste trei ori mai multe victime decât toate războaiele care au avut loc în celelalte nouăsprezece secole până la naşterea lui Cristos.“ (Worldwatch Institute)Ce a profeţit Biblia: lipsuri de alimente şi boli (Luca 21:11; Revelaţia 6:5–8 ).

Biblia a profeţit problemele cu care se confruntă astăzi omenirea

Ce spun rapoartele recente: În 2004, pe glob, aproximativ 863 de milioane de oameni sufereau de malnutriţie, cu 7 milioane mai mulţi decât în 2003. (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură)Aproximativ 1 miliard de oameni trăiesc în cartiere sărăcăcioase; 2,6 miliarde de oameni trăiesc în condiţii mizere, fără canalizare şi fără servicii de colectare a gunoiului; 1,1 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă. (Worldwatch Institute)Cinci sute de milioane de oameni sunt bolnavi de malarie; 40 de milioane de oameni sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA; 1,6 milioane de oameni au murit de tuberculoză în 2005. (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)

Ce a profeţit Biblia: distrugerea mediului înconjurător (Revelaţia 11:18).

Ce spun rapoartele recente: „Din cauza activităţilor umane, foarte multe specii de plante şi animale sunt ameninţate cu dispariţia.“ „S-a constatat că două treimi din serviciile pe care ecosistemele le aduc omenirii sunt în declin.“ (Evaluarea Ecosistemelor Mileniului)„Emisiile de gaze cu efect de seră au produs grave dezechilibre climaterice, fapt ce ar putea avea consecinţe dezastruoase asupra planetei noastre.“ (Institutul Goddard pentru Studii Spaţiale din cadrul NASA)

Ce a profeţit Biblia: predicarea pe întregul pământ a veştii bune despre Regatul lui Dumnezeu (Matei 24:14; Revelaţia 14:6, 7).

Ce spun rapoartele recente: În 2007, un număr record de 6 957 854 de Martori ai lui Iehova au petrecut peste 1,4 miliarde de ore predicând vestea bună despre Regatul lui Dumnezeu în 236 de ţări şi teritorii.
După cum s-a arătat mai înainte, Biblia a profeţit că, în pofida tuturor ştirilor rele, vor exista motive de optimism. Isus a vorbit despre ‘vestea bună’ referitoare la Regatul lui Dumnezeu. Ce este Regatul lui Dumnezeu? Ce legătură are Regatul cu speranţa omenirii într-un viitor mai bun? Cum vă va influenţa Regatul lui Dumnezeu viaţa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters