Apocalipsa - Capitolul 18 : 1 - 24

1 Apoi am văzut un alt înger care cobora din cer cu mare autoritate. Pământul a fost luminat de gloria lui.
2 El a strigat cu glas tare, zicând: „A căzut! A căzut Babilonul cel Mare şi a ajuns locuinţa demonilor şi ascunzătoarea oricărei duhori necurate şi ascunzătoarea oricărei păsări necurate şi detestate!
3 Căci toate naţiunile au căzut victimă vinului mâniei, vinului fornicaţiei sale, iar regii pământului au comis fornicaţie cu ea şi negustorii voiajori ai pământului s-au îmbogăţit de pe urma puterii luxului ei neruşinat“.
4 Şi am auzit un alt glas din cer care zicea: „Ieşiţi din ea, poporul meu, dacă nu vreţi să fiţi părtaşi la păcatele ei şi dacă nu vreţi să primiţi o parte din plăgile ei!
5 Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit până la cer şi Dumnezeu şi-a amintit de nedreptăţile ei.
6 Faceţi-i cum a făcut ea şi faceţi-i de două ori mai mult, da, de două ori cât a făcut ea. În paharul în care ea a turnat un amestec, să-i turnaţi de două ori mai mult din acest amestec.
7 În măsura în care s-a glorificat şi a trăit în lux neruşinat, în aceeaşi măsură să-i daţi chin şi jale. Căci în inima ei zice neîncetat: «Stau ca o regină, nu sunt văduvă şi nu voi vedea niciodată jalea».
8 Iată de ce într-o singură zi vor veni plăgile ei: moarte, jale şi foamete. Şi va fi arsă complet în foc, pentru că Iehova Dumnezeu, care a judecat-o, este puternic.
9 Când vor vedea fumul arderii ei, regii pământului care au comis fornicaţie cu ea şi au trăit în lux neruşinat vor plânge şi se vor bate în piept de durere pentru ea,
10 în timp ce vor sta la distanţă de teama chinului ei şi vor zice: «Ce păcat, ce păcat, cetate mare, Babilon, cetate tare, pentru că într-un ceas ţi-a venit judecata!»
11 De asemenea, negustorii voiajori ai pământului o plâng şi o jelesc, pentru că nimeni nu le mai cumpără tot stocul de mărfuri,
12 tot stocul de aur, de argint, de pietre preţioase, de perle, de in fin, de purpură, de mătase şi de ţesături stacojii, precum şi tot ce este din lemn parfumat şi tot felul de obiecte de fildeş, tot felul de obiecte de lemn foarte preţios, de aramă, de fier şi de marmură,
13 scorţişoară, mirodenie indiană, tămâie, ulei parfumat, tămâie albă, vin, ulei de măsline, floarea făinii, grâu, vite, oi, cai, trăsuri, sclavi şi suflete omeneşti.
14 Da, roadele bune pe care le dorea sufletul tău s-au dus de la tine şi toate lucrurile alese şi toate lucrurile splendide au pierit de la tine şi nu se vor mai găsi niciodată.
15 Negustorii voiajori care fac negoţ cu aceste lucruri şi care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta la distanţă de teama chinului ei, vor plânge şi vor jeli,
16 zicând: «Ce păcat, ce păcat, cetatea cea mare, îmbrăcată în in fin, în purpură şi în haine stacojii şi bogat împodobită cu podoabe de aur, cu pietre preţioase şi cu perle,
17 pentru că într-un ceas au fost pustiite aceste mari bogăţii!» Şi orice căpitan de vas, orice om care călătoreşte pe mare în vreun loc, marinarii şi toţi cei ce-şi câştigă existenţa pe mare stăteau la distanţă
18 şi, văzând fumul arderii ei, strigau astfel: «Care cetate este asemenea cetăţii celei mari?»
19 Şi îşi aruncau ţărână pe cap, strigau plângând şi jelind şi ziceau: «Ce păcat, ce păcat, cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit de pe urma luxului ei toţi cei ce au corăbii pe mare, pentru că într-un ceas a fost pustiită!»
20 Bucură-te de ce i s-a întâmplat, cerule, precum şi voi, sfinţilor, şi voi, apostolilor, şi voi, profeţilor, fiindcă Dumnezeu i-a aplicat pedeapsa judecătorească de dragul vostru!“
21 Şi un înger puternic a ridicat o piatră ca o piatră mare de moară şi a aruncat-o în mare, zicând: „Aşa, cu o aruncătură rapidă, va fi aruncată jos cetatea cea mare, Babilonul, şi nu va mai fi găsită niciodată.
22 Şi sunetul cântăreţilor care se acompaniază la harpă, al flautiştilor, al trompetiştilor şi al altor cântăreţi nu se va mai auzi niciodată în tine şi niciun meşteşugar, de nicio meserie, nu se va mai găsi vreodată în tine. Huruitul pietrei de moară nu se va mai auzi niciodată în tine,
23 lumina lămpii nu va mai străluci niciodată în tine, iar glasul mirelui şi al miresei nu se va mai auzi niciodată în tine! Pentru că negustorii tăi voiajori erau oamenii de seamă ai pământului, fiindcă toate naţiunile au fost induse în eroare prin practicile tale spiritiste.
24 Da, în ea s-a găsit sângele profeţilor, al sfinţilor şi al tuturor celor ce au fost înjunghiaţi pe pământ“.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters