Adevarul va va face liberi - Capitolul XXX

Libertate acum !


Această vedenie a unei lumi libere fără sfârşit I se atribuie lui Iehova Dumnezeu singur. Ea a fost clarificată prin Regele Său domnitor la templu, Cristos Isus. Minunatele ei amănunte sunt des­crise în „cuvântul Său al adevărului”. Lumina strălucitoare care este revărsată acum peste paginile ei sacre, luminându-le, este o dovadă că noi suntem în „timpul sfârşitului”, timp în care, însemnătatea paginilor Bibliei, trebuie să fie dezlegată acelora care le cercetează. - Daniel 12:4.
Prin întrebuinţarea timpului şi energiei tale, pentru a-ţi întrebuinţa mintea la studiul vedeniei, ai cumpărat mult adevăr. (Proverbe 23:23). Să nu vinzi acum acest adevăr pe nici un preţ pe care această lume şi „noua ei ordine mondială” l-ar putea oferi! Adevărul este cea mai preţioasă bogăţie a ta, pentru că ea este adevărul care te face liber. Libertatea pe care Cristos Isus, Marele învăţător, o promisese ucenicilor adevărului, nu este libertatea ca cetăţean al acestei lumi. Libertatea ca cetăţean al oricărui stat al acestei lumi este acum mult primejduită. Este aproape să fie înghiţită de dom­nia totalitară şi va dispare în mod complet în acel identic aranjament de după război pe care creatorii acestuia îl oferă ca pe o fortăreaţă a celor „Patru Libertăţi”. Toţi cei înşelaţi prin aceasta vor fi amarnic dezamăgiţi.

Libertatea pe care ţi-o dăruieşte adevărul, prin Cristos Isus, durează pe vecie. Dacă rămâi în cuvântul Său, nici o putere omenească sau demonică nu poate suprima adevărata ta libertate. Ea este o gustare dinainte a acelei lumi noi, din mâna lui Dumnezeu, în care „însăşi creaţia va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de libertatea slavei copiilor lui Dumnezeu. Dar ştim că, până în ziua de azi, toată creaţia suspină şi suferă durerile naşterii”. Dacă posezi adevărul şi trăieşti în conformitate cu lumina lui, atunci libertatea ta începe acum. - Romani 8:21,22, Diaglott.

Cei care se laudă cu libertăţile acestei lumi sunt robi, fără să-şi dea seama de aceasta sau fără să o recunoască în mod cinstit: robi ai păcatului. Ei sunt robi ai erorii, super­stiţiei şi religiei. Ei sunt robii demonilor nevăzuţi, supra­umani, care stăpânesc întunericul acestei lumi şi nici un fel de descoperiri ale „ştiinţei, în mod fals aşa numită” nu poate supune aceste forţe spiritiste controlului uman. Lumea este păcat şi eroare organizată; ea este răscoală organizată împo­triva lui Dumnezeu şi este fără speranţă, supusă dominaţiei demonilor. „Prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu. Aşa că, cine vrea să fie prieten cu lumea, se face vrăjmaş cu Dumnezeu”. (Iacov 4:4). Această lume niciodată nu poate fi o lume liberă. Prietenii ei trebuie, strâns legaţi cu ea, să sufere mânia lui Dumnezeu asupra ei şi - înlănţuiţi cu ea - să moară împreună cu ea la nimicirea ei.

Puterile dictatoriale şi totalitare pot să suprime libertatea ta personală şi libertăţile tale civile, dar ele nu pot să-ţi ia libertatea cu care adevărul te face liber. Adevărul te face liber de păcat, de teamă, de religie şi de domnia demonilor. Adevărul te face liber pentru a servi lui Iehova Dumnezeu şi pentru a urma pe Cristosul Său. Aceasta este calea spre viaţă veşnică în noua lume a dreptăţii. Adevărul te eliberează de creduli­tate, de nesiguranţă şi de instabilitate: „ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Cristos.” - Efeseni 4:14,15.
După ce ai început acum, tu trebuie să rămâi în cuvântul lui Cristos. Tu trebuie să fii un împlinitor al lui, păzind legea adevărului. „Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită care este legea libertăţii, şi va stărui în ea nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.” (Iacov 1:25, Diaglott). Dacă tu ai adevărul, Dumnezeu îţi acordă libertatea ca să-l vesteşti altora. Păstrarea adevărului şi a libertăţii, nu se face prin aceea că cineva şi-l păstrează pentru sine, ci prin vestirea lui, pentru ca alţii „să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia”. (2Timotei 2:25,26). Pentru a rămâne credincios adevărului, tu trebuie să „umbli în adevăr”, ceea ce înseamnă a face progres în el şi a trăi în armonie cu dreptele precepte ale cuvântului lui Dum­nezeu al adevărului.

Cel mai mare adevăr este acela al împărăţiei lui Iehova şi al justificării sfântului Său nume prin ea. Fiul Său, Regele, vestise fără frică adevărul despre această împărăţie şi El rămase liber, neînchinându-se nimănui ca serv, decât numai lui Dumnezeu. Spre a te bucura de libertate trebuie să faci şi tu la fel. Caută comunitatea acelora care studiază adevărul şi care apoi îl vestesc, însoţeşte-te cu ei la vestirea cu îndrăzneală a adevărului împărăţiei. Ei sunt singurul popor liber pe pământ şi ei au ajuns ca atare prin Dumnezeul libertăţii. Cântă înainte laudele lui Iehova Dumnezeu şi ale Regelui şi împă­răţiei Sale şi luptă şi bucură-te de libertatea lumii Sale noi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters