Apocalipsa - Capitolul 20 : 1 - 15

1 Apoi am văzut un înger care cobora din cer cu cheia abisului şi cu un lanţ mare în mână.
2 El l-a prins pe balaur, şarpele cel vechi, care este Diavolul şi Satan, şi l-a legat pentru o mie de ani.
3 L-a aruncat în abis şi a închis şi a sigilat abisul deasupra lui ca el să nu mai inducă în eroare naţiunile până nu se vor sfârşi cei o mie de ani. După aceea va fi dezlegat pentru puţin timp.
4 Şi am văzut nişte tronuri şi pe cei ce stăteau pe ele. Şi lor li s-a dat putere să judece. Da, am văzut sufletele celor executaţi cu securea pentru mărturia pe care au depus-o despre Isus şi pentru că au vorbit despre Dumnezeu, da, sufletele celor care nu i se închinaseră nici fiarei, nici imaginii ei şi care nu primiseră semnul pe frunte şi pe mână. Ei au revenit la viaţă şi au domnit ca regi cu Cristos o mie de ani.
5 (Ceilalţi morţi n-au revenit la viaţă până nu s-au sfârşit cei o mie de ani.) Aceasta este prima înviere.
6 Fericit şi sfânt este cel ce are parte de prima înviere. Asupra lor moartea a doua nu are autoritate, ci ei vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Cristos şi vor domni ca regi cu el în cei o mie de ani.
7 Când se vor sfârşi cei o mie de ani, Satan va fi dezlegat din închisoarea lui
8 şi va ieşi ca să inducă în eroare naţiunile din cele patru colţuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, ca să le adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.
9 Şi au înaintat pe întinderea pământului şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi oraşul iubit. Dar a coborât foc din cer şi i-a mistuit.
10 Şi Diavolul, care-i inducea în eroare, a fost aruncat în lacul de foc şi de sulf, unde erau deja fiara şi profetul fals. Şi vor fi chinuiţi zi şi noapte, pentru totdeauna şi veşnic.
11 Şi am văzut un tron mare şi alb şi pe cel ce stătea pe el. Pământul şi cerul au fugit dinaintea lui şi nu s-a mai găsit loc pentru ele.
12 Şi am văzut morţii, mari şi mici, stând în picioare înaintea tronului şi au fost deschise nişte suluri. Dar a fost deschis şi un alt sul: sulul vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după cele scrise în suluri, după faptele lor.
13 Marea i-a dat înapoi pe morţii din ea, moartea şi Hadesul i-au dat înapoi pe morţii din ele. Şi au fost judecaţi fiecare după faptele lui.
14 Iar moartea şi Hadesul au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta înseamnă moartea a doua: lacul de foc. 15 Şi cine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în lacul de foc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters