Apocalipsa - Capitolul 8 : 1 - 13

1 Şi când el a rupt al şaptelea sigiliu, în cer s-a făcut tăcere cam o jumătate de oră.
2 Şi i-am văzut pe cei şapte îngeri care stăteau în picioare înaintea lui Dumnezeu şi cărora li s-au dat şapte trompete.
3 Şi a sosit un alt înger, care avea un vas de aur pentru tămâie, şi a stat lângă altar. I s-a dat tămâie multă, ca s-o ofere împreună cu rugăciunile tuturor sfinţilor pe altarul de aur dinaintea tronului.
4 Fumul tămâiei s-a ridicat din mâna îngerului înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor.
5 Dar imediat îngerul a luat vasul pentru tămâie, l-a umplut cu foc de la altar şi l-a aruncat pe pământ. Şi au fost tunete, voci, fulgere şi un cutremur de pământ.
6 Şi cei şapte îngeri cu cele şapte trompete s-au pregătit să sune din ele.
7 Şi primul a sunat din trompetă. Şi au fost grindină şi foc amestecate cu sânge, iar acestea au fost aruncate pe pământ. O treime din pământ a ars, o treime din pomi a ars şi toate plantele verzi au ars.
8 Şi al doilea înger a sunat din trompetă. Şi ceva ca un munte mare cuprins de foc a fost aruncat în mare. O treime din mare a devenit sânge,
9 o treime din creaturile care sunt în mare şi care au suflete au murit şi o treime din corăbii au naufragiat.
10 Şi al treilea înger a sunat din trompetă. O stea mare, care ardea ca o lampă, a căzut din cer; a căzut peste o treime din râuri şi peste izvoarele de ape.
11 Numele stelei este Pelin. O treime din ape s-au prefăcut în pelin şi mulţi oameni au murit din cauza apelor, pentru că se făcuseră amare.
12 Şi al patrulea înger a sunat din trompetă. Şi au fost lovite o treime din soare, o treime din lună şi o treime din stele, pentru ca o treime din ele să se întunece şi să nu fie lumină o treime din zi şi, tot aşa, din noapte.
13 M-am uitat şi am auzit cum o acvilă care zbura prin mijlocul cerului zicea cu glas tare: „Vai, vai, vai de locuitorii pământului, din cauza celorlalte sunete de trompetă ale celor trei îngeri care urmează să sune din trompetă!“


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters