Leviticul - Capitolul 15 : 1 - 33

1 Şi Iehova a continuat să le vorbească lui Moise şi lui Aaron, zicând:
2 „Vorbiţi-le fiilor lui Israel şi spuneţi-le: «Dacă vreunui bărbat i se întâmplă să aibă o scurgere din organul său genital, scurgerea lui este necurată.
3 Aceasta va fi necurăţia lui din cauza scurgerii lui: fie că organul său genital are o scurgere, fie că organul său genital s-a înfundat din cauza scurgerii lui, aceasta este necurăţia lui.
4 Orice pat pe care se va culca cel ce are o scurgere va fi necurat şi orice obiect pe care se va aşeza va fi necurat.
5 Bărbatul care se va atinge de patul lui să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
6 Oricine se aşază pe obiectul pe care a stat cel ce are o scurgere să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
7 Oricine se atinge de corpul celui ce are o scurgere, să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
8 Dacă cel ce are o scurgere scuipă pe cineva care este curat, acesta să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
9 Orice şa pe care a încălecat cel ce are o scurgere va fi necurată.
10 Oricine se atinge de ceva care a fost sub el va fi necurat până seara, iar cel care transportă acele lucruri să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
11 Când cel ce are o scurgere nu şi-a clătit mâinile cu apă şi se atinge de vreun om, acesta să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
12 Vasul de lut pe care-l va atinge cel ce are o scurgere să fie spart, iar orice vas de lemn să fie clătit cu apă.
13 Dacă cel ce are o scurgere devine curat de scurgerea lui, să numere pentru sine şapte zile, pentru purificarea sa, să-şi spele hainele, să-şi spele corpul în apă de izvor şi va fi curat.
14 În a opta zi, să ia pentru sine două turturele sau doi pui de porumbel domestic, să vină înaintea lui Iehova la intrarea cortului întâlnirii şi să-i dea preotului.
15 Preotul să-i ofere, pe unul ca ofrandă pentru păcat şi pe celălalt ca ofrandă arsă, şi preotul să facă ispăşire pentru el înaintea lui Iehova, din cauza scurgerii lui.
16 Dacă un bărbat elimină sămânţă, să-şi spele tot corpul în apă şi va fi necurat până seara.
17 Orice veşmânt şi orice piele pe care ajunge sămânţa lui să fie spălate cu apă şi vor fi necurate până seara.
18 Dacă un bărbat se culcă cu o femeie şi elimină sămânţă, ei să se spele în apă şi vor fi necuraţi până seara.
19 Dacă o femeie are o scurgere, iar scurgerea din corpul ei este sânge, va rămâne şapte zile în necurăţia ei menstruală, şi oricine o va atinge va fi necurat până seara.
20 Orice lucru pe care se va culca ea în timpul necurăţiei ei menstruale va fi necurat şi orice lucru pe care se va aşeza va fi necurat.
21 Oricine se atinge de patul ei să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
22 Oricine se atinge de vreun obiect pe care a stat ea să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
23 Dacă ea a stat pe pat sau pe un alt obiect, cine se va atinge de acesta va fi necurat până seara.
24 Dacă un bărbat se culcă cu ea şi necurăţia ei menstruală ajunge pe el, va fi necurat şapte zile, şi orice pat pe care se va culca va fi necurat.
25 Dacă o femeie are o scurgere de sânge multe zile, când nu este perioada obişnuită a necurăţiei ei menstruale, sau dacă are o scurgere de sânge care durează mai mult decât necurăţia ei menstruală, în toate zilele scurgerii ei necurate ea va fi ca în zilele necurăţiei ei menstruale. Este necurată.
26 În oricare dintre zilele scurgerii ei, orice pat pe care se va culca va fi pentru ea ca patul din zilele necurăţiei ei menstruale şi orice obiect pe care se va aşeza va fi necurat aşa cum este în timpul necurăţiei ei menstruale.
27 Oricine se atinge de ele va fi necurat; să-şi spele hainele, să se spele în apă şi va fi necurat până seara.
28 Dar dacă ea se curăţă de scurgerea ei, atunci să numere pentru sine şapte zile, iar după aceea va fi curată.
29 În a opta zi, să ia două turturele sau doi pui de porumbel domestic şi să-i ducă preotului la intrarea cortului întâlnirii.
30 Preotul să-l aducă pe unul ca ofrandă pentru păcat şi pe celălalt ca ofrandă arsă; şi preotul să facă ispăşire pentru ea înaintea lui Iehova, cu privire la scurgerea ei necurată.
31 Ţineţi-i departe pe fiii lui Israel de necurăţia lor, ca să nu moară din cauza necurăţiei lor, pentru că pângăresc tabernacolul meu, care este în mijlocul lor.
32 Aceasta este legea pentru bărbatul care are o scurgere, pentru cel ce elimină sămânţă şi astfel devine necurat,
33 pentru femeia aflată în necurăţia ei din cauza menstruaţiei şi pentru oricine are o scurgere, fie bărbat, fie femeie, fie bărbat care se culcă cu o femeie necurat㻓.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters